Annons

Ny studie: Kreativ och avslappnad med ljud

På sommaren är det extra populärt med radio, podcast och ljudböcker. Inte konstigt - svenskarna mår bra av att lyssna, enligt en ny studie av Sifo på uppdrag av strömningstjänsten Bookbeat. Undersökningen tar tempen på ljudets effekt hos svenska folket och de känslor som uppstår.(TT)
Publicerad 2 juli 2018

På sommaren är det extra populärt med radio, podcast och ljudböcker. Inte konstigt - svenskarna mår bra av att lyssna, enligt en ny studie av Sifo på uppdrag av strömningstjänsten Bookbeat.

Undersökningen tar tempen på ljudets effekt hos svenska folket och de känslor som uppstår. Och resultatet är solklart - ljud får svenskar att slappna av. Hela 87 procent av de tillfrågande i undersökningen blir mindre stressade av att lyssna.

Annons

Att varva ner med ljud är extra vanligt i åldern 16 till 34 år, där hela 96 procent uppger sig göra det. Enligt studien använder också sju av tio svenskar knepet för att somna - en metod som även den är vanligare bland yngre.

Att lyssna får oss inte bara att slappna av. Det gör även svensken mer kreativ, lycklig och får en att prestera bättre. Det uppger hela 80 procent i ålderskategorin 35 till 49 år i studien.

Undersökningen tillfrågade 1 061 personer i åldern 16 till 80 år, och genomfördes tidigare i år mellan den 28 april och 3 maj.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons