Annons

Ny författarscen ska sprida nordisk litteratur

En ny författarscen ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr. Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen.(TT)
Publicerad 2 november 2018

En ny författarscen ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen. Syftet är att öka kännedomen och närheten till grannländernas litteratur, genom att lyfta fram författare som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

Annons

Projektet drivs av nätverket Littnord och består av de fyra litteraturfestivalerna Umeå internationella litteraturfestival, Vasa Littfest, Ordkalotten internationella litteraturfestival och Reykjavik International Literary Festival. Utvalda författare bland de nominerade bjuds in till festivalerna för att diskutera sina verk, så att böckerna kan nå en ny publik.

Premiären äger rum på Ordkalotten i Tromsö den 10 november, med den färöiska författaren Jóanes Nielsen och den finska poeten Susanne Ringell på plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons