Annons

Nick Cave skriver brev om sorgen

Nick Cave hade precis börjat spela in sitt nya album när hans tonårige son Arthur avled i en olycka 2015. Albumet "Skeleton tree" släpptes ändå året därpå, och dagen före albumsläppet visades en långfilm under en enda dag, som till stor del handlade om Cave och hans hustrus bottenlösa sorg.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Nick Cave hade precis börjat spela in sitt nya album när hans tonårige son Arthur avled i en olycka 2015. Albumet "Skeleton tree" släpptes ändå året därpå, och dagen före albumsläppet visades en långfilm under en enda dag, som till stor del handlade om Cave och hans hustrus bottenlösa sorg.

Nu delar Cave ytterligare en del av sin sorg med publiken. I ett öppet brev, publicerat på hans hemsida, svarar Cave på en fråga från en kvinna som undrar om han känner sin sons närvaro på något sätt.

Annons

"Jag hör honom prata med mig och vägleda mig, även om han inte är här", svarar Cave och skriver att sorg och kärlek är intimt förknippade.

"Sorg är den fruktansvärda påminnelsen om djupet av vår kärlek och är, precis som den, inte förhandlingsbar. Sorgen har en vidd som helt överväldigar våra själar. Den upptar kärnan i vårt väsen och sträcker sig genom våra fingrar till universums gränser".

Tidigare i år drabbades Nick Cave av ett nytt dödsfall i sin närhet då hans mångåriga kollega i bandet The Bad Seeds, pianisten Conway Savage, avled.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons