Annons

Metoo blir en del av Oscarsgalan

Metoo-rörelsen tog sitt avstamp i filmbranschen i och med anklagelserna om övergrepp och trakasserier mot filmmogulen Harvey Weinstein. Nu står det klart att metoo kommer att uppmärksammas under Oscarsgalan, där ett inslag vigs åt rörelsen Time's up, rapporterar Variety.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Metoo-rörelsen tog sitt avstamp i filmbranschen i och med anklagelserna om övergrepp och trakasserier mot filmmogulen Harvey Weinstein.

Nu står det klart att metoo kommer att uppmärksammas under Oscarsgalan, där ett inslag vigs åt rörelsen Time's up, rapporterar Variety. Vad det blir för typ av inslag är inte känt.

Annons

Time's up vill sätta stopp för ojämställdhet och sexuella trakasserier på arbetsplatser världen över och bland initiativtagarna märks flera kända Hollywoodprofiler, däribland Reese Witherspoon, Shonda Rhimes och Eva Longoria.

Sedan januari har rörelsen samlat in 21 miljoner dollar, motsvarande omkring 173 miljoner kronor, som bland annat ska gå till att ge ekonomiskt stöd till kvinnor som vill driva sina juridiska fall efter att ha utsatts för övergrepp.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons