Annons

McConaughey snuvad på "Titanic"-roll

Matthew McConaughey som Jack Dawson i "Titanic", är det något du kan föreställa dig? Faktum är att det kunde ha blivit verklighet. Nu berättar McConaughey i Hollywood Reporters podcast "Awards chatter" att han blev förkrossad när han inte fick rollen. - Jag ville verkligen ha den.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Matthew McConaughey som Jack Dawson i "Titanic", är det något du kan föreställa dig? Faktum är att det kunde ha blivit verklighet.

Nu berättar McConaughey i Hollywood Reporters podcast "Awards chatter" att han blev förkrossad när han inte fick rollen.

””
Annons

I stället gick rollen i James Camerons storfilm till Leonardo DiCaprio. Kate Winslet har i en tidigare intervju sagt att McConaughey var filmbolagets förstahandsval, men att Cameron insisterade på DiCaprio.

"Titanic" hade premiär 1997, vann elva Oscar och hade fram till 2010 spelat in mer pengar än någon annan film dittills, numera endast slagen av "Avatar".

Men man får väl säga att det gick ganska bra för McConaughey ändå. 2014 vann han exempelvis en Oscar för sin roll i "Dallas buyers club".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons