Annons

Mariette om finalen: "Allt kan hända"

Benjamin Ingrosso är storfavorit inför helgens final i Melodifestivalen - men han vågar inte ta ut någonting i förskott. Artisterna är överens om att resultatet är svårt att förutspå. - Vi har sett dunderskrällar tidigare, jag är en skräll, allt kan hända, säger John Lundvik.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

Mariette var en av storfavoriterna under den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik, men inför finalen håller hon sig borta från alla typer av bettingsajter för att inte dra på sig onödig press.

””

Förhandsfavoriten Benjamin Ingrosso kommer att göra några enklare finslipningar på sitt nummer, där han använder sig av en egen scen med lysrör i olika färger. Trots att han placerar sig högt på oddslistorna tror även han att det blir en jämn final.

””
””
Annons

Tror på låten

Någon som seglat upp bland favoriterna är Felix Sandman, som tog sig till final via Andra chansen. Tidigare har han tävlat i Melodifestivalen med FO&O, den här gången är han själv med en avskalad ballad.

Nu är frågan om han kommer att göra en Robin Stjernberg och ta sig vidare till Eurovision Song Contest - trots mellanlandningen i Andra chansen.

””

Vann självförtroendet

John Lundvik skrällde när han gick raka vägen till final efter den första deltävlingen i Karlstad för snart sex veckor sedan. Tidigare har han varit låtskrivare åt flera artister, men nu är det hans tur att stå på scen med bidraget "My turn".

””

Schlagerveteranen Jessica Andersson berättar att hon vill att en kvinna tar hem finalen, helst av allt hon själv. För att det ska bli verklighet har Andersson slipat på sitt bidrag "Party voice" ytterligare.

””

Några som inte vågar hoppas på en plats i Eurovision är medlemmarna i dansbandet Rolandz - men de lovar att ge allt.

TT: Hur känns det just nu?

””

Melodifestivalens final sänds i SVT1 på lördag klockan 20.00.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons