Annons

Ljudbokspriset till Sara Bergmark Elfgren

Sara Bergmark Elfgrens spänningsroman "Norra Latin" får Stora ljudbokspriset i ungdomsklassen. Boken, som lästs in av skådespelaren Nina Zanjani, beskrivs av juryn som "en modern klassiker". "En bok som denna kommer bara en gång per decennium", skriver Ljudboksjuryn entusiastiskt i sin motivering.(TT)
Publicerad 5 mars 2018

"En bok som denna kommer bara en gång per decennium", skriver Ljudboksjuryn entusiastiskt i sin motivering. Sara Bergmark Elfgren är annars mest känd för "Cirkeln"-serien, som hon skrev i samarbete med Mats Strandberg.

I ett inlägg på Instagram firar författaren segern. "Nina Zanjani var min önskeinläsare för denna bok och jag är så glad och tacksam att hon tog sig an uppdraget och förstås gjorde ett fantastiskt jobb", skriver hon.

Annons

Stora ljudbokspriset, som i år firar tioårsjubileum, uppmärksammar både författaren och den som har läst in boken. Under måndagskvällen delades priser också ut till Helen Stommel Olsson och inläsaren Lo Kauppi för "Gangsterprinsessan" (i romankategorin). Lars Wilderäng och inläsaren Niklas Engdahl för "Höstsol" (i spänningsklassen) och Karin & Albin Alvtegen för "Hinsides brinner" (i barnkategorin).

Storytelpriset, som delas ut till en aktör som "bidrar till branschens utveckling", gick i år till den digitala branschtidningen Boktugg.se.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons