Annons

Lily Allen i strid mot rasprofilering

I rubriken på en brittisk tidning beskrivs den efterlysta gärningsmannen från attentatet i Istanbul som "invandrare". Det fick sångerskan Lily Allen att reagera. På Twitter skriver hon: "De vet inte hans namn eller hans nationalitet, men kallar honom för en invandrare?(TT)
Publicerad 3 januari 2017

I rubriken på en brittisk tidning beskrivs den efterlysta gärningsmannen från attentatet i Istanbul som "invandrare". Det fick sångerskan Lily Allen att reagera. På Twitter skriver hon:

"[De] vet inte hans namn eller hans nationalitet, men kallar honom för en invandrare?" och lade fram ett resonemang där det finns en fara med att nämna gärningsmannens möjliga migrationsstatus eftersom det klumpar ihop alla invandrare som en fara för allmänheten.

Annons

Det hela ledde till ett ordkrig med Tommy Robinson, före detta ledare för högerextrema rörelsen English defence league, där Robinson kallade Allen för en idiot. Lily Allen kallade i sin tur Robinson för rasist och sexist. I vanlig ordning på Twitter vällde det in både hyllningar och hat i kölvattnet av varje tweet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons