Annons

Laleh gräver guld i USA

Först erövrade hon Sverige. Nu är Laleh på god väg att göra sig ett namn i USA som låtskrivare och producent. På senare år har det rapporterats flitigt om svenskar som drar till Los Angeles för att pröva lyckan.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

På senare år har det rapporterats flitigt om svenskar som drar till Los Angeles för att pröva lyckan. Oftast har de återvänt hem som levande exempel på hur mördande konkurrensen är i underhållningsindustrins hjärta.

Hyllad av Max Martin

Annons

Laleh Pourkarim är ett gyllene undantag. I slutet av 2014 flyttade hon till Los Angeles närmast i smyg. Sedan dess har hon snabbt etablerat sig som en aktad producent och låtskrivare. Delvis med hjälp Polarpristagaren Max Martin som kallat henne för ett geni.

Flera av de artister som hon samarbetat med är kvinnor. Det är hon är särskilt glad över eftersom hon vänder sig mot mansväldet i producentbranschen.

Varför vinner då ett svenskt oprövat namn från Tullinge så pass starkt gehör hos världsstjärnor som Ellie Goulding och Demi Lovato? Enligt Laleh handlar det om att hon intresserar sig för artisterna på djupet. Det psykologiska samspelet är viktigt i den kreativa processen.

””
””

Vad har du saknat med Sverige i USA?

””

Klättrar på listorna

Samtidigt som karriären går på högvarv på andra sidan Atlanten klättrar hennes singel "Bara få va mig själv" på listorna här hemma. Den är inspelad i Los Angeles. Men texten, som kan beskrivas som ett stridsrop för oberoende, är i högsta grad svensk. "Jag ska aldrig ta skit igen", sjunger Laleh med skärpa i rösten.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons