Annons

Journalisten Annika Sundbaum-Melin är död

Journalisten Annika Sundbaum-Melin har avlidit i en ålder av 56 år, skriver Aftonbladet. Hon jobbade på nöjesredaktionen från 1987, innan hon under sent 90-tal övergick till att skriva en slags internetdagbok för tidningen.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Journalisten Annika Sundbaum-Melin har avlidit i en ålder av 56 år, skriver Aftonbladet. Hon jobbade på nöjesredaktionen från 1987, innan hon under sent 90-tal övergick till att skriva en slags internetdagbok för tidningen. Ett förlag tyckte att hon skulle omvandla inläggen till en bok och 2001 släpptes "Singel i Sumpan", som baserades på hennes erfarenheter som ensamstående mamma i Sundbyberg utanför Stockholm.

Boken blev både utskälld och hyllad, av många betraktades den som en svensk version av "Bridget Jones dagbok" och filmrättigheterna köptes av ett bolag, men filmen blev aldrig av.

Annons

Under senare delen av sitt liv var Annika Sundbaum-Melin öppen med att hon hade ekonomiska bekymmer. Hon engagerade sig i sin hemkommun och kämpade mot ombildandet från hyresrätter till bostadsrätter. För det fick hon utmärkelsen "Årets Sundbybergare" 2006.

Hon avled efter en kort tids sjukdom.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons