Annons

Han vann "Svensktoppen nästa"

Årets "Svensktoppen nästan" avgjordes under söndagen. Michael Fannon stod som segrare - men direktkvalificerades inte till "Melodifestivalen". 21-årige Michael Fannon från Norrtälje blev årets vinnare av P4:s musiktävling "Svensktoppen nästa".(TT)
Publicerad 6 september 2015
Årets \"Svensktoppen nästan\" avgjordes under söndagen. Michael Fannon stod som segrare - men direktkvalificerades inte till \"Melodifestivalen\". 21-årige Michael Fannon från Norrtälje blev årets vinnare av P4:s musiktävling \"Svensktoppen nästa\". Den

21-årige Michael Fannon från Norrtälje blev årets vinnare av P4:s musiktävling "Svensktoppen nästa". Den 11 oktober får hans "Kommer tid, kommer råd" komma in som utmanare i "Svensktoppen".

"Det här känns helt sjukt, den här bubblan som vi har varit i fram till i dag bara sprack, det känns så skönt", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Nytt för i år är att vinnaren av tävlingen inte blev direktkvalificerad till årets upplaga av "Melodifestivalen". I stället fick juryn dela ut schlagerplatsen till valfritt bidrag bland de åtta finalisterna, som ett bonuspris.

””

Juryn valde i stället Stockholmstrion Smajling Swedes som därmed är det första klara bidraget till nästa års festival.

Förra året vann Kalle Johansson "Svensktoppen nästan" och direktkvalificerades till "Melodifestivalen", där han sedan tävlade med låten "För din skull".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons