Annons

Gullan Bornemark får musikaliskt hederspris

Musikförläggarnas hederspris 2018 går till kompositören och musikpedagogen Gullan Bornemark för hennes insatser i svenskt musikliv. Hon får priset för att "i snart 60 år ha skänkt svenska barn en oöverträffad låtskatt fylld av lek, glädje och lärande", står det i motiveringen.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Musikförläggarnas hederspris 2018 går till kompositören och musikpedagogen Gullan Bornemark för hennes insatser i svenskt musikliv. Hon får priset för att "i snart 60 år ha skänkt svenska barn en oöverträffad låtskatt fylld av lek, glädje och lärande", står det i motiveringen.

Priset delas ut årligen och tillfaller en eller flera musikskapare som har gjort betydande insatser för svenskt eller internationellt musikliv. Tidigare mottagare är bland andra Kenneth Gärdestad, Mauro Scocco, Eva Dahlgren och Povel Ramel.

Annons

"Härligt att Musikförläggarna prioriterar att en ung, entusiastisk tjej under ett långt liv lyckats genomföra sin idé om barn och musik. Glad fanfar i ess dur," säger Gullan Bornemark i ett pressmeddelande.

Priset delas ut den 9 november, tre veckor innan Gullan Bornemarks 91-årsdag, på Berns i Stockholm.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons