Annons

Fricky: Stockholm tar fokus från skapandet

Med en hyllad ep och fler lyssningar på Spotify än någon annan artist på årets Way Out West har Fricky slagit igenom med besked. Nu belönas han med priset för årets genombrott av Musikförläggarna - Det känns helt fantastiskt.(TT)
Publicerad 9 november 2018

Erik "Fricky" Friman kommer från Umeå och hans musik kännetecknas av personliga texter framförda med ett tydligt stänk Västerbottensdialekt. Han är en del av det Umeåbaserade kollektivet Random Bastards och vill inte riktigt kännas vid att priset är helt hans eget.

””

"Inga flashiga fester"

Annons

Han och flickvännen, numera fästmön Nathalie "Cleo" Missaoui har bosatt sig i Stockholm. Men banden till Västerbotten är fortfarande starka och enligt Fricky är det där som kreativiteten kan flöda fritt.

””

Stänger in sig

Själva skapandeprocessen och låtskrivandet jämför han med att spela tv-spel, känslan av att försvinna in i en annan värld. I januari blir han pappa för första gången och planen är då att bekanta sig med den nya familjemedlemmen och samtidigt skriva musik.

””

Bland de som får Musikförläggarnas pris märks också bland andra Annika Norlin, som utsetts till årets textförfattare, och Ludwig Göransson, som vinner pris för årets kompositör.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons