Annons

Författare kräver utredning av Khashoggis död

En lång rad namnkunniga författare, journalister, musiker och skådespelare har skrivit under ett upprop med anledning av mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.(TT)
Publicerad 3 november 2018

En lång rad namnkunniga författare, journalister, musiker och skådespelare har skrivit under ett upprop med anledning av mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Bland dem som skrivit på uppropet från amerikanska Pen finns bland andra författarna Herta Müller, Joyce Carol Oates, Margaret Atwood, Paul Auster och Mario Vargas Llosa samt skådespelarna Meryl Streep, Alec Baldwin och Molly Ringwald.

Uppropet är riktat till FN:s generalsekreterare António Guterres och kräver en oberoende utredning kring Khashoggis död.

Annons

Jamal Khashoggi levde i exil i USA och kritiserade bland annat Saudiarabiens inblandning i kriget i Jemen, samt beskrev en rädslans kultur han ansåg råda i Saudiarabien efter massgripanden av människorättsaktivister och dissidenter. Han dödades den 2 oktober då han besökte Saudiarabiens konsulat i Istanbul för att få dokument som krävdes för att han skulle kunna gifta sig.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktigt att samtliga undertecknare är amerikaner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons