Annons

Gästartisterna lyfte Håkans premiär

Håkan Hellströms första spelning på Stockholms stadion blev till slut en seger. Men han fick kämpa rejält för att nå den. Turnépremiären lyftes av gäster som First Aid Kit och Silvana Imam.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

27 819 personer hade tagit sig till Stockholms stadion på fredagskvällen för att se premiären av "Rullande åska" - Håkan Hellströms massiva sommarturné.

Rapparen Erik Lundin inledde kvällen men publiken var svårflörtad, trots att han bjöd på hits som "Suedi" och "Annie Lööf". I "Välkommen hem" kompades han av Håkan Hellströms band och när den gick över i "Dom där jag kommer från" steg spänningen på arenan.

Annons

När huvudpersonen själv gjorde entré visste jublet inga gränser. Och resten av inledningen var stark - öppningsnumret följdes av "Tro och tvivel" och "En vän med en bil":

"Omtumlande"

””

Konsertens första timme fortsatte dock inte med samma frenesi och den riktiga stämningen ville inte infinna sig, trots örhängen som "Hurricane Gilbert" och "Jag har varit i alla städer".

Den riktiga publikpeppen infann sig först vid låt nummer elva - den nu 17 år gamla "Ramlar". Den följdes upp med den starka låttrion "Valborg", "Shelley" och "När lyktorna tänds".

Sedan kom det som enligt många var kvällens höjdpunkt - de namnkunniga gästartisterna.

Tung avslutning

Silvana Imam gästade "Klubbland" och "Du fria". I den sistnämnda dök även First Aid Kit upp på scenen, de stannade sedan kvar i en countrydoftande version av "13" och en ultraröjig "En midsommarnattsdröm".

Efter den urladdningen blev resten av konserten en promenadseger. Ordinarie set avslutades med "Din tid kommer" och extranumren var en hitkavalkad som heter duga - eller vad sägs om låtar som "Känn ingen sorg för mig Göteborg", "Det kommer aldrig va över för mig" och "Kom igen Lena"?

Kvällen avrundades med "Du är snart där" och, som sig bör, ett enormt fyrverkeri innan Håkan, ackompanjerad av stråkar och piano, tog farväl med "Nu kan du få mig så lätt". Ingen lär ha lämnat konserten missnöjd efter det.

Redan i morgon, lördag, fortsätter Håkan Hellströms sommarturné. Då är det dags för ännu en konsert på Stockholms stadion.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons