Annons

Dokumentär om Parisdåden på väg

I vår blir det premiär för den första dokumentära tv-skildringen av terrordåden i Paris den 13 november 2015, där totalt 130 människor dödades. Det rapporterar SVT Kulturnyheterna, som citerar en artikel i den franska dagstidningen Le Figaro.(TT)
Publicerad 9 mars 2018

I vår blir det premiär för den första dokumentära tv-skildringen av terrordåden i Paris den 13 november 2015, där totalt 130 människor dödades. Det rapporterar SVT Kulturnyheterna, som citerar en artikel i den franska dagstidningen Le Figaro.

Bakom dokumentärserien, som fått titeln "13 november - Fluctuat Nec Mergitur", står bröderna Jules och Gedeon Naudet, som tidigare bland annat gjort en Emmy-belönad dokumentärfilm om 11 september-attackerna. De tre delarna kommer att släppas på Netflix.

Annons

I serien intervjuas ett 40-tal personer, bland dessa återfinns både överlevare, räddningspersonal liksom Frankrikes tidigare president Francois Hollande.

Attentaten drabbade bland annat arenan Stade de France, flera kaféer och restauranger samt konsertlokalen Bataclan, där 89 personer miste sina liv.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons