Annons

Comeback för Laleh nästa år

Laleh är tillbaka. Med ny musik och stor turné gör hon comeback nästa år. "Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste jag gjort", säger hon i ett pressmeddelande.(TT)
Publicerad 1 december 2018

Det har gått två år sedan släppet av Lalehs senaste skiva "Kristaller", en skiva som året därpå gav henne två Grammis i kategorierna årets pop och årets producent. Nu kommer hon tillbaka med ett nytt album, som släpps i sommar.

Titeln på skivan, som blir Lalehs sjunde i ordningen, är fortfarande hemlig. Det är däremot inte titeln på nya singeln "Tack förlåt" som släpps redan i januari.

Annons

I samband med albumsläppet ger hon sig även ut på en stor sommarturné.

"Det känns kul att börja nya året med första singeln 'Tack förlåt'. Jag har jobbat med den nya skivan i över två år, några låtar ännu längre. Så jag har verkligen hunnit vänta och längta efter att få spela live och saknat publiken", säger hon i pressmeddelandet.

Senast Laleh var ute på turné var i fjol, då hon bland annat gjorde en rad stora festivalspelningar. Året dessförinnan fyllde hon Globen tillsammans med sinfoniettan Modern Fantazias och dirigenten Hans Ek.

Nu ser hon fram emot att spela nya skivan live.

"Den här skivan kommer kanske bli en av de starkaste skivor jag gjort med mycket variation vilket är ännu roligare när man spelar live", säger hon i pressmeddelandet.

Biljetter och turnéplan släpps den 10 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons