Annons

Charlotte Kalla i radions julkalender

Längdskidstjärnan Charlotte Kalla gör en av rollerna i Sveriges Radios julkalender "Tonje i Glimmerdalen". I övriga roller hörs bland Maxida Märak och Sven Wollter. Julkalendern "Tonje i Glimmerdalen" handlar om Tonje, som är det enda barnet i sin by. Hon spelas av tolvåriga Freja Taavola.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Julkalendern "Tonje i Glimmerdalen" handlar om Tonje, som är det enda barnet i sin by. Hon spelas av tolvåriga Freja Taavola.

Pär Andersson gör den andra huvudrollen, farbrorn Gunnvald - Tonjes bästa vän.

Annons

Och när Sveriges Radio nu avslöjar hela rollistan står det alltså klart att Charlotte Kalla spelar Tonjes faster, OS-skidåkaren Lotta Glimmerdal.

"Jag blev jättestolt när jag fick frågan om att få vara med i något som är så betydelsefullt under december månad. Vår tävlingsperiod brukar precis dra i gång i december och då kan julkalendern ge oss lite jul- och hemkänsla även om vi är på träningsläger", säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Rapparen Maxida Märak gör rollen som Heidi Zimmerman och Sven Wollter spelar Nils på byns äldreboende.

"Tonje i Glimmerdalen", som är baserad på Maria Parrs bok "Tonje och det hemliga brevet", har premiär den 1 december i P4, på Barnradions hemsida och i Sveriges Radios app.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons