Annons

Cate Blanchett blir UNHCR-ambassadör

Den australiska Oscarsbelönade skådespelerskan Cate Blanchett blir ny goodwill-ambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR. Hon ska väcka uppmärksamhet kring världens flyktingkriser.(TT)
Publicerad 3 maj 2016

Den australiska Oscarsbelönade skådespelerskan Cate Blanchett blir ny goodwill-ambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR. Hon ska väcka uppmärksamhet kring världens flyktingkriser.

"Jag är väldigt stolt över att anta den här rollen", uppger hon i ett uttalande och tillägger att "det aldrig varit en viktigare tidpunkt att stå sida vid sida med flyktingarna och visa solidaritet".

Annons

Både Europa och Blanchetts hemland Australien har fått kritik för bristande solidaritet och växande främlingsfientlighet i hanteringen av den värsta migrationskrisen som världen mött sedan andra världskriget.

"Det känns som att vi står vid ett vägskäl, väljer vi att gå den medkännande stigen eller ska vi gå i riktning mot intoleransen", frågar sig Blanchett.

Skådespelarkollegan Angelina Jolie var länge goodwillambassadör för UNCHR. Hon är numera ett särskilt sändebud för UNCHR:s högkommissionär António Guterres.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons