Annons

Besöksrekord på Louvren - tack vare Beyoncé

Musikvideon till Beyoncés och Jay-Z:s låt "Apeshit" har hjälpt till att få upp besökssiffrorna för världens mest kända konstmuseum, Louvren i Paris. I videon syns paret framträda på museet, med kända verk som Mona Lisa och Venus de Milo i bakgrunden.(TT)
Publicerad 3 januari 2019

Musikvideon till Beyoncés och Jay-Z:s låt "Apeshit" har hjälpt till att få upp besökssiffrorna för världens mest kända konstmuseum, Louvren i Paris.

I videon syns paret framträda på museet, med kända verk som Mona Lisa och Venus de Milo i bakgrunden. Paret fick sedan sin egen konstrunda på museet. Enligt Louvrenchefen Jean-Luc Martinez är parets video orsaken till att man nu satt nytt rekord för besökare under ett år: 10,2 miljoner.

””
Annons

Det tidigare rekordet sattes 2012, när 9,7 miljoner besökare vandrade in genom museets dörrar för att beskåda den nya avdelningen med muslimsk konst - och då man även gjorde speciella utställningar med Da Vinci och Rafael.

Louvren har, liksom många andra franska sevärdheter, haft färre besökare efter terrorattackerna mot bland annat musiklokalen Bataclan 2015.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons