Annons

Bästa litteratursexet utsett

Ett stycke ur den amerikanske författaren James Baldwins roman "Giovannis rum" har blivit utsett till den bästa litterära skildringen av sex av sajten Literary Hub, skriver The Guardian.(TT)
Publicerad 9 april 2016

Ett stycke ur den amerikanske författaren James Baldwins roman "Giovannis rum" har blivit utsett till den bästa litterära skildringen av sex av sajten Literary Hub, skriver The Guardian.

Juryn, bestående av författare som Roxane Gay ("Bad feminist"), Candace Bushnell ("Sex and the city"-böckerna) och poeten John Ashbery, gick igenom bidrag från de senaste 200 åren. De var "så gott som enhälliga" i sitt val av Baldwin före Jeanette Wintersons "Skrivet på kroppen".

Annons

"Det finns en god anledning till att de flesta utmärkelserna för sex i litteraturen uppmärksammar dåliga skildringar - att försöka beskriva den mest intima och personliga akten i ord är oftast ett dödsdömt åtagande. Det fungerar sällan. Trots det har många författare försökt sig på det, och kommer att fortsätta göra så", skriver Literary Hub.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons