Annons

Augustprisets juryer utsedda

Juryledamöterna som ska besluta vilka författare som nomineras till årets Augustpris är utsedda. De har nu fram till oktober på sig att läsa och bedöma alla böcker som anmälts till priset, vilket årligen brukar vara mellan 150 och 180 titlar per kategori.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Juryledamöterna som ska besluta vilka författare som nomineras till årets Augustpris är utsedda. De har nu fram till oktober på sig att läsa och bedöma alla böcker som anmälts till priset, vilket årligen brukar vara mellan 150 och 180 titlar per kategori.

Bibliotekarien och litteraturforskaren Gunnel Furuland är ordförande i juryn för årets svenska skönlitterära bok, riksbibliotekarie Gunilla Herdenberg blir ordförande i juryn för årets svenska fackbok och professor Björn Sundmark leder arbetet i juryn för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Annons

Augustpriset instiftades av svenska förläggareföreningen år 1989 med syftet att årligen belöna och sätta fokus på de allra bästa nyutkomna böckerna på svenska i tre kategorier. Det är den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris.

Nomineringarna tillkännages måndagen den 21 oktober och priset delas ut den 25 november.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons