Annons

Årets sommarvärdar avslöjas

Det är en sommartradition som pågått ända sedan 1959. I dag klockan 13 avslöjas årets sommarpratare i P1 på en presskonferens vid Radiohuset i Stockholm. Som vanligt omgärdas de 58 namnen av stort hemlighetsmakeri. Kommer någon att väcka lika mycket ilska som förra årets sommarvärd Athena Farrokhzad?(TT)
Publicerad 3 juni 2015
Det är en sommartradition som pågått ända sedan 1959. I dag klockan 13 avslöjas årets sommarpratare i P1 på en presskonferens vid Radiohuset i Stockholm. Som vanligt omgärdas de 58 namnen av stort hemlighetsmakeri. Kommer någon att väcka lika mycket il

Som vanligt omgärdas de 58 namnen av stort hemlighetsmakeri. Kommer någon att väcka lika mycket ilska som förra årets sommarvärd Athena Farrokhzad? Och kommer sociala medier att rasa över fördelningen av kön, etniskt ursprung och bostadsort?

Presentationen av sommarvärdarna i Sveriges Radio handlar numera förutom om blomsterkransar och förväntansfull försommarstämning också om de reaktioner som urvalet väcker. Men frågan är om årets skara har förmågan att väcka Twitterflockens ursinne?

Annons

Förra året var det framför allt Jason "Timbuktu" Diakité, Athena Farrokhzad och Youtubefenomenet Felix "Pewdiepie" Kjellberg som fick stor uppmärksamhet för sina "Sommar"-program i Sveriges Radios P1. Också den cancersjuke musikern Christian Falks program blev omdiskuterat, eftersom det sändes först efter hans död.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons