Annons

Ännu en spansk rappare dömd till fängelse

Ännu en spansk rappare har dömts till fängelse. Pablo Rivadulla, mer känd som Pablo Hasel, fick två år av specialdomstolen Audencia Nacional. Hasel för att i tweetar och låttexter förhärliga terrorism samt förtala kungahus och spanska institutioner. En av de tre domarna var oenig om domen.(TT)
Publicerad 2 mars 2018

Ännu en spansk rappare har dömts till fängelse. Pablo Rivadulla, mer känd som Pablo Hasel, fick två år av specialdomstolen Audencia Nacional. Hasel för att i tweetar och låttexter förhärliga terrorism samt förtala kungahus och spanska institutioner.

En av de tre domarna var oenig om domen. Hon anser att ingen av texterna "uppmanar till våld", rapporterar AFP.

Annons

I förra veckan fastställde högsta domstolen (Tribunal Supremo) ett fängelsestraff på 3,5 år för rapparen José Miguel Arenas Beltrán som kallar sig Valtonyc. Straffet var tidigare utdömt i Audencia Nacional. Hans brott: Lagt ut låtar på nätet som glorifierat terrorism, grovt förtalat kungahuset och våldshotat en politiker.

Pablo Rivadulla dömdes redan 2014 till två års fängelse villkorligt för liknande brott. Skulle hans nya straff fastställas av Tribunal Supremo ska även det gamla straffet avtjänas - fyra år inalles.

Domarna mot rapparna har väckt farhågor om yttrandefriheten i Spanien. Men föreningar som företräder terroroffer gör klart att de inte vill se någon trivialisering av våld.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons