Annons

Var snabb - få skatteåterbäring till påsk

Skatteverket vill göra det möjligt för snabba deklaranter att få tillbaka på skatten redan till påsk i mitten av april, skriver Aftonbladet. - Det finns ingen anledning för oss att hålla på pengarna längre än vi behöver, säger Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till tidningen.(TT)
Publicerad 8 januari 2017

Skatteverket vill göra det möjligt för snabba deklaranter att få tillbaka på skatten redan till påsk i mitten av april, skriver Aftonbladet.

””

Deklarationsdagen infaller den 2 maj, men den som vill få pengar tillbaka tidigare måste deklarera redan i mars. Den som är sugen på återbäring redan under våren ska skaffa en digital brevlåda för post från bland annat myndigheter. Dit anländer deklarationen som pdf i början av mars.

Annons

Senast 29 mars måste deklarationen godkännas digitalt för att pengar till påsk ska bli verklighet. Skatteverket har testat de nya systemen så att det ska fungera till årets deklaration. Värt att känna till är dock att snabbfilen enbart fungerar för den som inte planerar att göra några avdrag eller ändringar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons