Annons

Uppgörelse om tyska dieselåtgärder

Den tyska regeringskoalitionen har gjort upp om en plan för att dra ned på utsläppen i städer utan att använda omstridda körförbud. Fler detaljer i planen kommer att redovisas senare under tisdagen.(TT)
Publicerad 2 oktober 2018

Den tyska regeringskoalitionen har gjort upp om en plan för att dra ned på utsläppen i städer utan att använda omstridda körförbud. Fler detaljer i planen kommer att redovisas senare under tisdagen.

Tysklands transportminister Andreas Scheuer sade inför beskedet att tyska biltillverkare hade förklarat sig villiga att stå för merparten av kostnaderna när det gäller att uppgradera äldre dieselbilar för att få ned utsläppen, men han hade inga besked om hur bilägare skulle påverkas.

Annons

Biltillverkaren Volkswagen har gått med på att stå för 2 400 euro av den beräknade kostnaden på 3 000 euro för att göra justeringar i dieselbilarna, enligt Scheuer. Det ska från Volkswagens sida även ha erbjudits inbytesprogram där bilägare får 8 000 euro för sina gamla fordon. BMW och Daimler ska ha erbjudit 6 000 respektive 5 000 euro och olika leasinglösningar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons