Annons

Tesla gladde investerarna

Det var upp till bevis för elbilstillverkaren Tesla Motors på onsdagen, när delårsrapporten för årets första kvartal levererades. Och bolaget svarade upp med väsentligt ökad omsättning och en minskad nettoförlust. Aktien steg med fem procent i efterhandeln.(TT)
Publicerad 4 maj 2016

Tesla redovisar en nettoförlust på 75 miljoner dollar i sin rapport. Det är en minskning av förlusten med 34 procent jämfört med samma period förra året.

Omsättningen steg under kvartalet till 1,6 miljarder dollar, en ökning med 45 procent jämfört med 2015. Det var ungefär som analytikerna förväntat sig.

Annons

Stora förväntningar

Förväntningarna var uppskruvade, med ett lyft för Tesla-aktien på nästan 70 procent sedan februari. Enligt kalkylerna skulle bolaget nå en nettovinst för hela verksamheten i fjärde kvartalet i år.

Christer Karlsson, expert på bilindustri och professor på Copenhagen Business School, är däremot inte särskilt imponerad.

””

Karlsson tycker att "hajpen" kring Tesla handlar mycket om bilen och bilkonstruktionen.

””
””

Miljardär backar upp

Christer Karlsson tror att Tesla inte skulle fungera om bolaget inte hade en "multimiljardär som tjänar pengar på IT" (Elon Musk) i spetsen, och som tycker att det är "kul att göra bilar".

””

Problem med dörrar och baksäten är också sådant som professorn lyfter fram på minussidan.

””

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons