Annons

Tillväxtoptimism lyfter Ryanair

Flygbolaget Ryanair tror på en kraftig ökning av tillväxten, något som fick bolagets aktie att lyfta med fem procent i den tidiga aktiehandeln. Bolaget skriver upp den långsiktiga tillväxtprognosen med tio procent, och räknar med att ha över 20 procent av marknaden för korta flygresor i Europa år 2024.(TT)
Publicerad 7 november 2016
Flygbolaget Ryanair tror på en kraftig ökning av tillväxten, något som fick bolagets aktie att lyfta med fem procent i den tidiga aktiehandeln. Bolaget skriver upp den långsiktiga tillväxtprognosen med tio procent, och räknar med att ha över 20 procent

Flygbolaget Ryanair tror på en kraftig ökning av tillväxten, något som fick bolagets aktie att lyfta med fem procent i den tidiga aktiehandeln.

Bolaget skriver upp den långsiktiga tillväxtprognosen med tio procent, och räknar med att ha över 20 procent av marknaden för korta flygresor i Europa år 2024.

Annons

Under sexmånadersperioden som slutade med september pressades Ryanairs vinst av brexit.

Storbritannien är en nyckelmarknad för Ryanair, och att pundet försvagats kraftigt i samband med omröstningen om EU-utträde har påverkat resultatet, enligt vd Michael O'Leary.

Trots det lyckades bolaget redovisa en vinst på 1,2 miljarder euro, knappt 12 miljarder kronor, vilket är en svag ökning jämfört med motsvarande period i fjol. Resultatet var i linje med förväntningarna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons