Annons

Svensk produktion växlar upp

Produktionen i Sverige ökade med 4,0 procent under maj jämfört med samma period i fjol, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Fordonsindustrin var ett av de tyngsta dragloken. Den största ökningen skedde inom tjänstesektorn där produktionen växte 4,4 procent jämfört med maj 2017.(TT)
Publicerad 5 juli 2018

Produktionen i Sverige ökade med 4,0 procent under maj jämfört med samma period i fjol, enligt siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Fordonsindustrin var ett av de tyngsta dragloken.

Den största ökningen skedde inom tjänstesektorn där produktionen växte 4,4 procent jämfört med maj 2017. Inom tjänstesektorn var det parti- och provisionshandeln, det vill säga försäljning och förmedling av varor till företag eller organisationer, som stod för lejonparten. Sektorn har vuxit stadigt sedan 2015 och ökade med 7,8 procent i fasta priser.

Annons

Produktionen inom byggsektorn ökade 3,2 procent medan industrisektorns produktion steg med 3,0 procent. Motorindustrin var det stora dragloket som ökade 13,6 procent i fasta priser.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons