Annons

Svagt uppåt på börsen

Stockholmsbörsen stiger inledningsvis svagt, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter tio minuter gått upp med 0,1 procent till 541,4.(TT)
Publicerad 2 juni 2015

Stockholmsbörsen stiger inledningsvis svagt, i linje med ledande Europabörser. OMXS-index har efter tio minuter gått upp med 0,1 procent till 541,4.

Nervositet kring eurolandet Greklands förhandlingar med långivarna om reformkrav och utbetalningar av nödlån präglar marknaden, samtidigt som ett kraftigt dollarlyft satte punkt för en ihållande börsuppgång i Tokyo.

Annons

Aktien i medicinteknikbolaget Elekta, vars vd fick sparken i maj, faller med nästan 3 procent efter en delårsrapport med kraftiga bakslag för både resultat, försäljning och orderingång.

Telekomtillverkaren Ericsson tecknar ett sjuårigt avtal med den statliga brittiska mediekoncernen BBC, värt 3,2 miljarder kronor. Ericsson-aktien är oförändrad.

Spelbolaget Betssons vd lämnar företaget och styrelseordförande Pontus Lindwall tar över vd-rollen tills det att en ny chef rekryterats. Betssons aktie faller med 2,1 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons