Annons

Slipp Kronofogden - betala kvarskatten i tid

Har du kvarskatt, eller restskatt som det ibland kallas, att betala till Skatteverket? Då är det dags att skynda sig. Senast måndagen den 12 november ska pengarna finnas hos Skatteverket. 1,4 miljoner svenskar fick besked om kvarskatt i år.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Har du kvarskatt, eller restskatt som det ibland kallas, att betala till Skatteverket? Då är det dags att skynda sig. Senast måndagen den 12 november ska pengarna finnas hos Skatteverket.

1,4 miljoner svenskar fick besked om kvarskatt i år. Enligt Skatteverket betalar de flesta i tid men förra året fick omkring 34 000 personer sin obetalda kvarskatt överlämnad till Kronofogden. Omkring 8 700 av dessa hade inga tidigare skulder hos Kronofogden och två av tre betalade tillbaka pengarna inom 30 dagar.

Annons

"Detta talar för att många kunde ha reglerat sin skuld innan den överlämnades till oss och på så sätt undvikit båda onödiga tilläggskostnader och svårigheter i vardagen", säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden i ett pressmeddelande.

När skulden väl hamnar hos Kronofogden kan det leda till att det blir svårt att låna pengar, hyra lägenheter eller teckna olika abonnemang.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons