Annons

Samsung backar trots vinstrekord

Den sydkoreanska teknikjätten Samsung Electronics väntar sig ett rejält vinstlyft för det fjärde kvartalet 2017. Trots det hade aktien backat med tre procent när börsen i Seoul stängde på tisdagen.(TT)
Publicerad 9 januari 2018

Den sydkoreanska teknikjätten Samsung Electronics väntar sig ett rejält vinstlyft för det fjärde kvartalet 2017. Trots det hade aktien backat med tre procent när börsen i Seoul stängde på tisdagen.

Företaget uppskattar rörelsevinsten till rekordsiffran 15,1 biljoner won (runt 115 miljarder kronor) från oktober till december. Under 2016 var motsvarande siffra 9,2 biljoner won. Men vinsten var ändå lägre än vad analytikerna hade räknat med.

Annons

En stark won lyfts fram som en förklaring till att bolaget inte nådde analytikernas målsnöre. Höga engångsbonusar till ledningen är en annan. Samsung kan också ha tappat marknadsandelar på mobilmarknaden, främst beroende på den hårdnande konkurrensen från kinesiska tillverkare.

Samsung har under året brottats både med en mutskandal där företagets arvtagare Lee Jae-Yong dömdes till fängelse och med ett återkallande av en av deras mobiltelefonmodeller som visat sig kunna bli överhettad och explodera.

Den fullständiga delårsrapporten publiceras först i slutet av januari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons