GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rörlig el dyrare i sommar

Det rörliga elpriset väntas bli minst 80 procent högre i sommar jämfört med samma period i fjol, enligt prisjämförelsesajten Elskling. Viktigaste förklaringen är vädret. Markvattnet är lägre än normalt och det högtrycksbetonade vädret förvärrar situationen.(TT)
Publicerad 30 maj 2016

Det rörliga elpriset väntas bli minst 80 procent högre i sommar jämfört med samma period i fjol, enligt prisjämförelsesajten Elskling.

Viktigaste förklaringen är vädret. Markvattnet är lägre än normalt och det högtrycksbetonade vädret förvärrar situationen. Blir det ett torrår måste mer el importeras från exempelvis Tyskland vilket har en prishöjande effekt, enligt Elskling.

"Hushåll med rörligt elpris får räkna med en högre elkostnad denna sommar. Det verkar inte bli någon repris av förra sommaren med elpriser under 10 öre/kWh", säger vd Faraz Azima.

Det förväntade medelspotpriset för juni, juli och augusti är 23 öre/kWh.

TT

Läs mer