Annons

Nytt handelsavtal lyfte Dow Jones

Det nya handelsavtalet mellan USA, Mexiko och Kanada gav i stort sett en bra start på börsveckan i New York. Avtalet gör det bland annat svårare för globala fordonsföretag att tillverka bilar billigt i Mexiko och fler jobb väntas flytta till USA i stället.(TT)
Publicerad 1 oktober 2018

Det nya handelsavtalet mellan USA, Mexiko och Kanada gav i stort sett en bra start på börsveckan i New York. Avtalet gör det bland annat svårare för globala fordonsföretag att tillverka bilar billigt i Mexiko och fler jobb väntas flytta till USA i stället.

Amerikanska biltillverkarna Fords och General Motors aktie steg 0,8 respektive 1,6 procent. Även järnvägsföretag kan gynnas av det nya avtalet och Kansas City Southerns aktie klättrade 3,0 procent.

Annons

En av dagens vinnare blev General Electric sedan industrijätten fått en ny vd. Investerarna hoppas att Larry Culp är rätt man för att effektivisera och omstrukturera koncernen och aktien stärktes med 7,0 procent.

Teslas aktie rusade 17,4 procent sedan en uppgörelse med amerikanska myndigheter tvingat bort Elon Musk från ordförandeposten i elbilstillverkaren.

Dow Jones industriindex steg 0,8 procent medan Nasdaqs kompositindex sjönk 0,1 procent. S&P 500 klättrade 0,4 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons