Annons

Nya postavgifter med moms och kanske tull

Från och med i dag kommer alla varor i postförsändelser som anländer direkt till Sverige från länder utanför EU:s tullunion att beläggas med moms och eventuell tull. Avgiften är 75 kronor för produkter med ett deklarerat värde under 1 500 kronor.(TT)
Publicerad 1 mars 2018

Från och med i dag kommer alla varor i postförsändelser som anländer direkt till Sverige från länder utanför EU:s tullunion att beläggas med moms och eventuell tull.

Avgiften är 75 kronor för produkter med ett deklarerat värde under 1 500 kronor. För försändelser med ett deklarerat värde på 1 500 kronor eller mer gäller den nuvarande avgiften på 125 kronor vilket, utöver kostnaden för momsdeklaration, även ska täcka kostnaden för att utföra en tulldeklaration.

Annons

Sedan tidigare gäller att gåvor mellan privatpersoner i normalfallet är momsbefriade om värdet understiger 500 kronor.

I de fall Postnord uppmärksammar försändelser som verkar vara felaktigt deklarerade som gåvoförsändelser eller andra uppenbara avvikelser kommer dessa att överlämnas till Tullverket för bedömning eller att hanteras enligt Tullverkets instruktioner, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons