Annons

Nordea hjälpte kunder slippa skatt

Den svenska banken Nordea har hjälpt sina rikaste kunder att undvika skatt genom att erbjuda dem att skapa brevlådeföretag i skatteparadis. Härvan har avslöjats med tack vare 11,5 miljoner läckta dokument som Uppdrag granskning tagit del av, rapporterar SVT Nyheter.(TT)
Publicerad 3 april 2016

Den svenska banken Nordea har hjälpt sina rikaste kunder att undvika skatt genom att erbjuda dem att skapa brevlådeföretag i skatteparadis. Härvan har avslöjats med tack vare 11,5 miljoner läckta dokument som Uppdrag granskning tagit del av, rapporterar SVT Nyheter.

Dokumenten kommer från advokatbyrån Mossack Fonseca i Panama och läcktes först till tyska Süddeutsche Zeitung, men har via den internationella organisationen för grävande journalister (ICIJ) bearbetats av medier över hela världen.

Annons

Mossack Fonseca har genom att skapa komplexa strukturer med hjälp av brevlådeföretag hjälpt människor över hela världen att slippa undan skatt.

De läckta dokumenten visar vilka banker som hjälpt kunder att gömma undan pengar. En av bankerna är Nordea. En av bankerna är Nordea, som genom samarbetet med Mossack Fonseca har skapat hundratals brevlådeföretag åt förmögna kunder.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons