Annons

Nevs första elbil under lupp i Kina

Nevs första elbil är färdigutvecklad och genomgår tester i både Sverige och Kina inför lanseringen nästa år. Samtidigt fortsätter fabriksbygget i Tianjin och nyrekryteringarna i Trollhättan. Bilen har tillverkats i ett 25-tal testexemplar på fabriken i Trollhättan.(TT)
Publicerad 8 april 2016

Bilen har tillverkats i ett 25-tal testexemplar på fabriken i Trollhättan. De sätts först på prov av företaget i Sverige och skeppas sedan till Kina där certifieringen sker, berättar Nevs vd Mattias Bergman.

””

Kinakompetens

Annons

Bilarnas acceleration och förmåga att klara kyla och värme är andra faktorer som prövas.

””

Till Trollhättan fortsätter Nevs att rekrytera ett 50-tal personer, i huvudsak ingenjörer, per månad. Fabriken byggs också om och till sommaren kommer ett hundratal bilbyggare in för att förbereda produktionen av målade karosser som inleds i höst. Fabriken i Tianjin, där slutmonteringen ska ske, väntas komma igång till våren inför lanseringen på den kinesiska marknaden nästa år.

Efter första elbilen väntar fyra nya modeller, med en i grunden ny arkitektur, för lansering 2019. De bilarna ska även produceras i Trollhättan för den svenska marknaden.

Viktigt för dialogen

En hel del tidigare medarbetare från Saab Automobile är anställda eller på ingång till Nevs i Trollhättan. Men det kommer folk från många håll.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons