Annons

Tunga börsfall i Asien

Börsveckan i Asien ser ut att få en dyster avslutning efter negativa nyheter om både Japan och Kina. Tokyobörsens Nikkei 225-index har vid 6. 30, svensk tid, fallit med 3,1 procent efter den japanska centralbankens så kallade Tankan-rapport. Det bredare Topixindex har sjunkit med 3,0 procent.(TT)
Publicerad 1 april 2016

Börsveckan i Asien ser ut att få en dyster avslutning efter negativa nyheter om både Japan och Kina.

Tokyobörsens Nikkei 225-index har vid 6.30, svensk tid, fallit med 3,1 procent efter den japanska centralbankens så kallade Tankan-rapport. Det bredare Topixindex har sjunkit med 3,0 procent. Tankan-rapporten visar att synen på ekonomin bland de stora tillverkningsföretagen är den mest pessimistiska på tre år, enligt nyhetsbyrån AFP.

Annons

I Kina verkar nyheten att kreditvärderingsföretaget S&P skriver ner utsikterna för landets kreditbetyg överskugga ett oväntat lyft i inköpschefsindex. Shanghaibörsens kompositindex har backat med 1,4 procent samtidigt som Hongkongs Hang Seng-index ligger på minus 1,3 procent.

Även de övriga ledande Asienbörserna faller. Seoulbörsens Kospi-index har tappat 0,8 procent och Taiwans Weighted Index har fallit med 1,3 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons