Annons

Börsfrossan fortsatte på Wall Street

Börserna i USA fortsatte att falla på torsdagen, även om nedgången inte var lika kraftig som dagen innan. Handeln var nervös och indexen åkte upp och ner. Efter onsdagens ras öppnade börserna betydligt mer stillsamt sedan amerikansk inflationsstatistik landat lägre än väntat.(TT)
Publicerad 11 oktober 2018

Börserna i USA fortsatte att falla på torsdagen, även om nedgången inte var lika kraftig som dagen innan. Handeln var nervös och indexen åkte upp och ner.

Efter onsdagens ras öppnade börserna betydligt mer stillsamt sedan amerikansk inflationsstatistik landat lägre än väntat. Därefter tilltog börsoron.

Annons

Obligationsräntan sjönk till den lägsta nivån på en vecka, men det finns en rad andra saker som dämpar börshumöret: osäkerhet kring handelskriget mellan USA och Kina, Federal Reserves räntepolitik och mellanårsvalet den 6 november.

Flera stora teknikbolag var på väg mot plus efter onsdagens kraftiga tillbakagång, men föll tillbaka mot slutet av handelsdagen.

Dagens förlorare var energisektorn med ett fortsatt sjunkande oljepris sedan statistik visat att USA:s oljelager var större än väntat. Oljejättarna Exxon och Chevron var båda ner runt 3,5 procent.

För sjätte dagen i rad stängde indexen på minus.

Dow Jones industriindex backade 2,1 procent, Nasdaqs kompositindex sjönk 1,3 procent och S&P 500 föll 2,1 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons