Annons

Insidermisstänkt vd släppt

Hexagonchefen Ola Rollén, som suttit häktad i Oslo misstänkt för olaglig insiderhandel, har släppts. Rollén greps i Sverige förra onsdagen, den 26 oktober, misstänkt för insideraffärer i norska teknikbolaget Next Biometrics.(TT)
Publicerad 4 november 2016

Hexagonchefen Ola Rollén, som suttit häktad i Oslo misstänkt för olaglig insiderhandel, har släppts.

Rollén greps i Sverige förra onsdagen, den 26 oktober, misstänkt för insideraffärer i norska teknikbolaget Next Biometrics. När han på fredagen i samma vecka presenterade Hexagons delårsrapport under en telefonkonferens var han anhållen och övervakades av personal från svenska Ekobrottsmyndigheten. Därefter fördes han till Oslo, och i lördags häktades han.

Annons

Enligt norska värdepapperslagen kan olaglig insiderhandel ge böter eller fängelse i upp till sex år. Att Hexagonchefen nu släppts beror på att det inte längre finns någon risk för att han ska förstöra bevis. Misstankarna kvarstår dock enligt åklagaren. Rollén förnekar brott.

Erik Keiserud, Rolléns advokat, bekräftade på fredagseftermiddagen att hans klient släppts, men han ville inte berätta om Hexagon-vd:n återvänt till Sverige.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons