Annons

Hexagons ordförande: Rollén fortsätter

Den friande domen mot insideranklagade Ola Rollén fick Hexagons aktie att stiga rejält. Rollén blir kvar som vd minst ett år och tar sedan över som ordförande, tror en analytiker.(TT)
Publicerad 11 januari 2018

Under torsdagen pendlade uppgången för Hexagonaktien kring fem procent, sedan mätteknikbolagets vd kvällen innan friats från anklagelser om insiderbrott i Norge av tingsrätten i Oslo.

Hexagons styrelseordförande Gun Nilsson väntade sig en friande dom, och styrelsen har stått bakom Rollén genom hela processen.

Annons

"Vi har hela tiden agerat utifrån den grundläggande principen att ingen är skyldig till dess att motsatsen bevisats. Nu i efterhand kan vi konstatera att vårt agerande varit rätt för såväl bolaget som aktieägarna", skriver Nilsson i ett mejl till TT.

Privata investeringar

Enligt Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken, har utredningen visat att Rollén har lagt en hel del tid på sina privata investeringar, information som inte varit till gagn för aktieägarna.

Gun Nilsson tillbakavisar att Rolléns engagemang utanför bolaget skulle ha varit ett bekymmer.

"Vi känner Ola väl och han brinner för Hexagon. Han har även under den senaste tiden, trots denna process, uppvisat ett mycket stort engagemang och fortsatt leda Hexagon till toppresultat", skriver Nilsson, och tillägger att Rollén är fullt fokuserad på att fortsätta sitt uppdrag.

Kvar som vd

Domen innebär att Hexagon kan fullfölja den ordnade succession som sannolikt varit planen hela tiden, tror Daniel Djurberg.

””

Den frågan vill Gun Nilsson inte svara närmare på, utan konstaterar bara att styrelsen i likhet med andra bolag arbetar med successionsplanering för den dag Ola Rollén väljer att lämna.

Ola Rollén har inte velat ställa upp på en intervju.

Annons

TT

Annons
Annons
Annons
Annons