Annons

Grekland tvekar om IMF-betalning

Grekland kommer inte betala den IMF-räkning som löper ut på fredag om det inte finns utsikter för en snar uppgörelse med långivarna om nya nödlån, enligt en talesman för regeringspartiet Syriza.(TT)
Publicerad 3 juni 2015
Grekland kommer inte betala den IMF-räkning som löper ut på fredag om det inte finns utsikter för en snar uppgörelse med långivarna om nya nödlån, enligt en talesman för regeringspartiet Syriza. - Om det inte finns utsikter för en uppgörelse på fredag e
””

IMF-räkningen på 300 miljoner euro är en i raden av stora räkningar som tornar upp sig för det konkursmässiga landet i sommar.

Greklands premiärminister Alexis Tsipras, partiledare för Syriza, har i dag ett möte med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker i Bryssel.

Annons

Mötet äger rum sedan det i går stod klart att långivarna - EU, ECB och IMF - enats om ett nytt förslag till reformkrav som ställs för att betala ut nödlån till Grekland.

Grekland, med i princip tom statskassa, har sedan 2010 finansierat sig med hjälp av två stödprogram med totalt 240 miljarder euro i nödlån, men de sista 7,2 miljarderna har frysts inne sedan man inte kunnat komma överens med långivarna om vilka reformer landet måste genomföra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons