Annons

Fotografera hyrbilen innan du kör iväg

Slingriga bergsvägar och tät storstadstrafik på Europasemestern - nog finns risk för både repor och bucklor på hyrbilen. Men det kan vara svårt att visa vilka du själv har åstadkommit och vilka som var där från början. Fotografera därför hela bilen innan du hyr, tipsar Konsument Europa.(TT)
Publicerad 11 juli 2018

Den som hyr bil utomlands får ofta klia sig i huvudet när de snåriga kontaktsvillkoren på utländska språk ska läsas igenom. Men det är värt besväret. Den som struntar i att kolla upp avtalet i förväg kan råka illa ut, varnar Konsumentverkets Konsument Europa.

””

Risk för dubbelt

Annons

Ofta hyrs bilen genom en förmedlare, som sedan i sin tur har avtal med hyrbilsföretag. Då är det extra viktigt att se upp, varnar hon.

””

Konsument Europa får en hel del frågor om just bilhyra utomlands.

””

Ta anställd på runda

Hon råder bilhyrarna att vara noggranna när de kontrollerar bilen, och helst försöka få med sig en av firmans anställda ut på en inspektionsrunda.

””

Avtalen ser ofta olika ut även när det gäller villkoren för hur man får använda bilen. En del kräver till exempel en extra avgift om fler ska köra, och förarna måste skrivas in i avtalet. När det gäller resor i flera länder är det också viktigt att noga ta reda på vad som gäller, påpekar hon.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons