Annons

Fortsatt pilotstrejk hos Norwegian

Strejkdrabbade Norwegian fortsätter även i dag att försöka flyga som normalt. Sedan en medling mellan arbetsgivare och fack strandat gick 70 piloter ut i strejk på lördagsmorgonen. Konflikten kan trappas upp på onsdag till att omfatta totalt 650 piloter.(TT)
Publicerad 1 mars 2015

Strejkdrabbade Norwegian fortsätter även i dag att försöka flyga som normalt. Sedan en medling mellan arbetsgivare och fack strandat gick 70 piloter ut i strejk på lördagsmorgonen. Konflikten kan trappas upp på onsdag till att omfatta totalt 650 piloter.

Enligt bolagets hemsida är i dag en avgång mellan Stockholm och Göteborg inställd i Sverige. I Norge berörs en handfull inrikesflygningar och enstaka flyg till kontinenten. Från Köpenhamn är en flygning till Oslo inställd. Långrutter Skandinavien/England - USA/Asien berörs inte.

Annons

Piloterna strider för ett kollektivavtal medan Norwegian hävdar att det är nödvändigt att hitta besparingar genom flexiblare anställningsvillkor för piloterna som enligt bolaget har mycket förmånliga villkor. I fjol redovisade Norwegian en förlust på 1,6 miljarder norska kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons