Annons

Nya tyska dieselförbud överklagas

En tysk domstol kräver att städerna Köln och Bonn inför körförbud för dieselbilar. I Kölns fall är det äldre dieselbilar som förbjuds från vissa delar av staden, ett domslut som börjar gälla från och med april 2019. Och i staden Bonn rör dieselförbuden bara på vissa gator.(TT)
Publicerad 8 november 2018

En tysk domstol kräver att städerna Köln och Bonn inför körförbud för dieselbilar. I Kölns fall är det äldre dieselbilar som förbjuds från vissa delar av staden, ett domslut som börjar gälla från och med april 2019. Och i staden Bonn rör dieselförbuden bara på vissa gator.

Men domslutet har mött på patrull. Nu meddelar delstaten Nordrhein-Westfalens miljöminister att beslutet om att införa körförbud i Köln kommer att överklagas.

Annons

Domen följer på en klagoanmälan av Nordrhein-Westfalen. I den krävs att de både städerna säkerställer att kvävedioxidnivåerna håller sig under det tillåtna gränsvärdet. Bakom klagan står den miljömärkta lobbygruppen DUH som också förespråkar ett körförbud för dieselbilar i Köln och i Bonn.

Från och med den 1 april nästa år är det även förbjudet för äldre dieselbilar att köra på vissa gator i huvudstaden Berlin, enligt ett domslut tidigare i oktober.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons