Annons

Börsen upp men Fingerprint sänke

Stockholmsbörsen stängde svagt uppåt. Men stor förlorare var Fingerprint Cards efter en delårsrapport som var klart sämre än förväntat. Vid stängning på torsdagen hade det breda OMXS-indexet klättrat med 0,3 procent. Därmed har Stockholmsbörsen stigit med nästan 10 procent i år.(TT)
Publicerad 4 maj 2017

Vid stängning på torsdagen hade det breda OMXS-indexet klättrat med 0,3 procent. Därmed har Stockholmsbörsen stigit med nästan 10 procent i år.

Att biometriföretaget Fingerprint Cards vinst skulle rasa var väntat, men fallet var värre än vad analytikerna förutspått. Aktien föll som mest över tio procent under dagen, men slutade på minus 6,4 procent.

Annons

Bland övriga förloraraktier märktes gruvbolaget Boliden, minus 2,5 procent, och klädjätten H & M med 2,3 procent back. Securitas och Investor handlades utan rätt till utdelning och föll 2,3 respektive 1,6 procent.

Bäst av tungviktarna gick Electrolux, plus 4,4 procent.

Bland de ledande europeiska börserna var det uppåt som en effekt av att den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron pekas ut som segare i gårdagens tv-debatt. Banksektorn lyfte som ett resultat av att storbanken HSBC redovisat ett bättre resultat än väntat.

Parisbörsens CAC-index steg med 1,4 procent, Londonbörsens FTSE-index gick upp 0,2 och Frankfurtbörsens DAX-index ökade med 0,8 procent.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons