Annons

Februaritapp för klädhandeln

Snöandet i februari ställde inte bara till det för trafiken - det slirade rejält även i klädhandeln. Försäljningen av kläder i fysiska butiker minskade med 9,4 procent jämfört med februari 2017, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Skoförsäljningen backade också, minus 5,8 procent.(TT)
Publicerad 8 mars 2018

Snöandet i februari ställde inte bara till det för trafiken - det slirade rejält även i klädhandeln.

Försäljningen av kläder i fysiska butiker minskade med 9,4 procent jämfört med februari 2017, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Skoförsäljningen backade också, minus 5,8 procent.

Annons

"Februaris försäljning har haft det bakhalt trots blygsamma jämförelsetal från februari förra året. Snöovädret i delar av Sverige i slutet av månaden gjorde inte saken bättre", säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.

Årets andra månad är knepig för branschen, "inklämd mellan vinterns slutreor och en vårförsäljning som inte kommit i gång", konstaterar Mikael Sandström:

"Det är först i mars som vårens mode börjar sälja i en större omfattning. I år ligger påsken tyvärr i mars och dessutom i samband med lönen, vilket är negativt för sällanköpsvaruhandeln då intresset under påskhelgen ligger på mat".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons