Annons

"Ett övergrepp på den svenska eken"

Mackmyra whisky hotas av vite på tiotusentals kronor för att felaktigt ha påstått att deras whisky Svensk Ek lagrats i övervägande svenska ektunnor. Enligt Susanne Tedsjö på Mackmyra gäller det texten på exportflaskor där översättningen ska ha blivit fel.(TT)
Publicerad 2 november 2016

Mackmyra whisky hotas av vite på tiotusentals kronor för att felaktigt ha påstått att deras whisky Svensk Ek lagrats i övervägande svenska ektunnor.

Enligt Susanne Tedsjö på Mackmyra gäller det texten på exportflaskor där översättningen ska ha blivit fel. Ordet delvis har översatts med "mainly" (övervägande) i stället för "partly" (delvis) som det står på de svenska flaskorna.

Annons

Livsmedelsverket har tidigare kritiserat företaget för falsk marknadsföring och höjer nu tonläget eftersom samtliga flaskor ännu inte har märkts om, skriver Arbetarbladet.

Mackmyra har lovat rättvisande etiketter från och med årsskiftet, men Livsmedelsverket hotar med vite på 10 000 kronor per kalendermånad där flaskorna fortsatt är felmärkta.

Whiskybråket väcker känslor i branschen. Sveriges ende tunnbindarmästare Johan Thorslund som levererat ekfat till Mackmyra har reagerat på det han kallar för vilseledande reklam.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons