Annons

E-handlarna spår god jul

En god jul väntar - i alla fall enligt svenska e-handlare - när de tillfrågas om julförsäljningen. De tror dessutom på den smarta högtalaren som julklapp. Resultatet redovisas i en undersökning som gjorts bland 546 svenska e-handlare genom Payson och Svea Ekonomi.(TT)
Publicerad 1 december 2018

Resultatet redovisas i en undersökning som gjorts bland 546 svenska e-handlare genom Payson och Svea Ekonomi. Optimismen i år är också större än inför föregående jul. 31 procent av de tillfrågade tror på bättre försäljning än förra året medan 40 procent uppger ungefär samma som fjolåret.

Endast sex procent tror på sämre siffror i år.

Annons

HUI Research presenterade tidigare i höst sin prognos för detaljhandelsförsäljningen 2018 där man spår en omsättning på 79,7 miljarder kronor, en ökning med tre procent jämfört med december 2017.

Även e-handlarna tror på en uppgång. Nästan en fjärdel uppger att försäljningen tros stiga med mellan 1-10 procent medan 28 procent i stället spår en försäljning på samma nivå som 2017.

Bland de branscher som bedöms gå allra bäst är det lågoddsare som ligger i topp o form av hemelektronik (42 procent), barnartiklar och leksaker (13 procent) samt kläder och skor (nio procent).

När det gäller Årets julklapp utsågs det återvunna plagget för ett par veckor sedan av HUI Research. E-handlarna tror däremot på ett betydligt hårdare paket, nämligen den smarta högtalaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons