Annons

E-handeln väntas spränga rekordgräns i jul

I år spås svenskarnas julhandlande över nätet öka med 15 procent, enligt E-barometern som är framtagen av Postnord och HUI Research. Mer än var tredje julklapp kommer att köpas över nätet i år. För fyra år sedan var det ungefär en fjärdedel.(TT)
Publicerad 1 november 2018

I år spås svenskarnas julhandlande över nätet öka med 15 procent, enligt E-barometern som är framtagen av Postnord och HUI Research. Mer än var tredje julklapp kommer att köpas över nätet i år. För fyra år sedan var det ungefär en fjärdedel.

Svenskarna uppskattar enligt Postnord att de kommer att handla julklappar för cirka 23 miljarder kronor i år, varav drygt 8 miljarder via e-handel.

Annons

E-handel är populärast bland 30-49-åringar, där åtta av tio svarar att de tänker köpa en del av sina julklappar på nätet.

Förra julen ökade Postnords paketvolym med 25 procent jämfört med året innan. I årets julhandel väntas alltså en ännu större anstormning av paket för postoperatören. Men det här säger sig Postnord vara beredda på. Företaget har anslutit fler ombud och anställt mer extrapersonal för julen, samtidigt som öppettiderna hos kundtjänst förlängs och extra transporter sätts in. Paket ska även kunna levereras på lördagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons